IN HET NEDERLANDS Nathalie en Stacy op Internet : www.hln.be

Aller en bas

Annonce IN HET NEDERLANDS Nathalie en Stacy op Internet : www.hln.be

Message par Cédric Istasse le Ven 16 Juin 2006 - 23:27

Jour après jour, tous les articles parus sur le site Internet du journal flamand "Het laatste nieuws".

Dag na dag, alle artikelen van de website van de vlaamse krant "Het laatste nieuws" met betrekking tot de verdwijning van Nathalie en Stacy (die zijn in Luik op 10 juni 2006 verdwenen).


Dernière édition par le Dim 18 Juin 2006 - 21:23, édité 4 fois
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Zaterdag 10 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Ven 16 Juin 2006 - 23:31

Twee Luikse halfzusjes spoorloos verdwenen
10/06/06 16u22

In Luik zijn twee meisjes verdwenen sinds vrijdagnacht twee uur. Het gaat om de 11-jarige Nathalie Mahy en de 8-jarige Stacy Lemmens uit Luik.

De halfzussen waren samen met hun ouders en hun vier broers en zussen op de braderij van de wijk Saint-Léonard in Luik. Rond 1 uur 's morgens verliet de vader de feestelijkheden en liet de zes kinderen bij zijn vriendin. Toen de vrouw rond 03 uur in de ochtend naar huis wilde gaan, merkte ze dat de twee meisjes verdwenen waren.

De politie werd verwittigd en ging op zoek naar de meisjes. Zaterdagnamiddag om 15 uur waren beide kinderen nog steeds spoorloos.

De elfjarige Nathalie Mahy is 1,40 meter groot, heeft een magere lichaamsbouw en donkerbruin halflang haar. Ze is gekleed met een rose T-shirt met zilverkleurige opschriften, een blauwe jeans met bruine bottines waarvan een gedeelte oranjekleurig is. Stacy Lemmens is ongeveer 1,40 meter groot, en heeft halflang donkere haren. Zij draagt een rok in rose of rode kleur, witte T-shirt en rose baskets.

Iedereen die inlichtngen kan verschaffen nopens deze dubbele verdwijning, gelieve kontakt te nemen op het gratis nummer 0800/91.119 of met Child Focus op het nummer 110 of met de dichtsbijgelegen politiepost.
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Zondag 11 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Ven 16 Juin 2006 - 23:34

Nog steeds geen spoor van Luikse meisjes
11/06/06 11u16

Zondagmorgen 9 uur was er nog steeds geen nieuws over twee jonge meisjes die in de nacht van vrijdag op zaterdag verdwenen tijdens een braderij in de Luikse Sint-Leonardstraat. Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7) zijn halfzussen. Het parket van Luik heeft een onderzoek geopend. Onderzoeksrechter Pascale Gossens is met de zaak belast.

Zoekacties
Zaterdag werden de hele dag zoekacties ondernomen in de Sint-Leonardwijk, onder meer langs oevers van de Maas. De twee meisjes werden het laatst gezien zaterdag omstreeks 1 uur 's nachts op de braderij, nabij een springkasteel voor kinderen. Dat stond opgesteld nabij café 'Les Armuriers' waar de ouders van het hersamengesteld gezin een deel van de avond hadden doorgebracht.

Braderij
Het gezin woont in de Luikse deelgemeente Chènée. Ter gelegenheid van de braderij was het gezin teruggekeerd naar de Sint-Leonardwijk, waar ze vroeger hebben gewoond. De vader, Thierry Lemmens, vertrok op deze plaats omstreeks 1 uur en liet de zes kinderen bij zijn vriendin. Toen de vrouw, Catherine Demir, de kinderen wilde verzamelen, zaterdag rond 3 uur, om huiswaarts te keren, ontbraken twee kinderen: Nathalie Mahy, geboren op 9 augustus 1995, en Stacy Lemmens, geboren op 14 december 1998. Nathalie is de dochter van Catherine en Stacy de dochter van Thierry Lemmens.

Child Focus
Na deze dubbele, onrustwekkende verdwijning heeft Child Focus zaterdag een ploeg van tien vrijwilligers op de been gebracht. Zij hebben 600 affiches verspreid, vooral in de buurt van de Sint-Leonardkaai en het spoorwegstation Guillemins. Vanmorgen volgt een nieuwe afficheactie. Dan worden 6.000 affiches opgehangen in de hele Luikse regio. Bovendien worden twee keer 605 affiches verspreid in de bussen van de openbare vervoersmaatschappij TEC Luik en Verviers. In de loop van de dag wordt ook geafficheerd in alle NMBS-stations, zo liet de organisatie zondagmorgen weten.
Child Focus telt 209 vrijwilligers in het arrondissement Luik. Sinds zaterdagmorgen is ook een professionele medewerker van de organisatie in Luik om de familie bij te staan.

Motorclub
De vader van een van de twee meisjes verwittigde de motorclub waarvan hij lid is. De clubleden hadden daarop een eerste zoektocht opgezet. Personen die in aanraking kwamen met het gerecht voor zedenfeiten en voorwaardelijk vrij zijn, werden aan controles onderworpen. Een politieteam bleef in de Sint-Leonardwijk op pad in de nacht van zaterdag en zondag.


===============================

Parket spoort eventuele ontvoerder van twee verdwenen meisjes op
11/06/06 18u14

Het parket van Luik heeft zondag een oproep gelanceerd naar een eventuele ontvoerder van de twee meisjes die vrijdagnacht in Luik zijn verdwenen.

Eerste substituut van de procureur des konings, Christian Pâque, herinnerde er zondag tijdens een persconferentie aan dat op ontvoering zware straffen staan en dat een eventuele ontvoerder er alle belang heeft de twee meisjes van 7 en 10 jaar gezond en wel terug te geven.

Onderzoek
Tijdens het onderzoek werden alle personen gecontroleerd die in voorwaardelijke vrijheid zijn en die werden veroordeeld voor kindermishandeling en zedenfeiten tegenover kinderen. Eén persoon werd echter nog niet gevonden.

Die persoon bevond zich vorige vrijdag in het café bij de familie van de twee vermisten. "De betrokkene wordt momenteel opgespoord", aldus het parket.

Het zoeken naar de meisjes wordt voortgezet. Indien maandag nog niets is gevonden, zal de politie de zoekperimeter uitbreiden. Zondag werd overigens al een zoekactie op de site van het oude hôpital de Bavière gestart.

Child Focus drukte 7.800 affiches die in Luik en België worden verspreid.

Gsm
De speurders gaan maandag een gsm-toestel en een computer onderzoeken van één van de meisjes om eventueel interessante pistes te ontdekken.

Twee speelkameraadjes van het oudste halfzusje werden al verhoord. Door de getuigenis van een jongentje weten de speurders dat de twee meisjes het laatst rond 02.00 uur werden gezien.

Het buurtonderzoek in de wijk Saint-Léonard wordt ook voortegzet. De politie zette eveneens een helikopter in.
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce maandag 12 juni 2006 (1)

Message par Cédric Istasse le Ven 16 Juin 2006 - 23:38

Pedofiel gelinkt aan verdwenen Luikse meisjes
12/06/06 08u22

De politie in Luik is nog steeds met man en macht op zoek naar twee halfzusjes en een veroordeelde pedofiel. Allen zijn sinds vrijdagavond vermist. De politie ziet een verband tussen de twee verdwijningen. De pedofiel bevond zich vrijdag in het café van familie van de twee vermiste meisjes, Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7).

De meisjes bezochten vrijdag met hun ouders een braderie in Luik. Toen de moeder haar zes kinderen om drie uur 's nachts wilde verzamelen, ontbraken de twee meisjes. Zoekacties zijn direct gestart: Child Focus verspreidde bijna achtduizend posters. Een motorclub hielp vrijdagnacht al met zoeken.

De politie heeft zondagochtend met vijftig man de bossen en parken uitgekamd, naast uitgebreid buurtonderzoek. Tijdens een persconferentie deed de onderzoeksrechter zondagmiddag een oproep aan de eventuele ontvoerder om de meisjes levend terug te brengen. Hij waarschuwde dat op ontvoering zware straffen staan.

Tijdens het onderzoek werden alle personen gecontroleerd die in voorwaardelijke vrijheid zijn en die werden veroordeeld voor kindermishandeling en zedenfeiten tegenover kinderen. Eén persoon werd echter nog niet gevonden. Die persoon bevond zich vorige vrijdag in het café bij de familie van de twee vermisten. "De betrokkene wordt momenteel opgespoord", aldus het parket.


========================

Bossen en gebouwen doorzocht zonder resultaat
12/06/06 14u13

De Waalse meisjes blijven spoorloos.
De politie heeft de zoektocht naar Stacy en Nathalie vanmorgen vroeg hervat met de medewerking van de cel Verdwijningen en een 60-tal manschappen van de federale reserve van Brussel. De halfzussen van 7 en 10 jaar oud, die in de nacht van vrijdag op zaterdag in Luik verdwenen, waren vanmiddag nog altijd spoorloos.

Er werd in de bossen, het struikgewas en de gebouwen in de buurt rond het Citadelle-ziekenhuis gezocht. Er is ook speurwerk in de omgeving van het voetbalveld in de rue des Glacis gepland. Vanmiddag wordt op verscheidene plaatsen in de omgeving van de citadel gezocht en een helikopter zal de oevers van de Maas afzoeken.

Coördinatievergadering
Procureur des konings Bourguignon van Luik belegt in de loop van de middag een coördinatievergadering met zijn magistraten, de onderzoeksrechter, alle speurders en Child Focus.

Er wordt ook nog gezocht naar een bewoner van de wijk Saint-Léonard die voorwaardelijk vrij is en een tijd geleden voor een zedenfeit vervolgd werd. De man zou bekend staan om een vijftiental feiten, waaronder één zedenfeit op een meerderjarige.

Affichecampagne uitgebreid
Child Focus breidt intussen de affichecampagne voor de vermiste meisjes uit. Er zullen 30.000 affiches worden verpreid. "De affichecampagne wordt nationaal uitgebreid", aldus Dirk Depover van Child Focus. "De 30.000 affiches zullen met de hulp van onze structurele partners, onder andere Delhaize, De Lijn, de NMBS, de MIVB en apothekers door vrijwilligers verspreid worden."


=======================

Verdwijning Stacy en Nathalie: gerecht zoekt vriend van dienster
12/06/06 18u38

De procureur des konings van Luik, Anne Bourguignont, heeft maandag een oproep tot een "bevoorrechte getuige" gedaan in verband met de verdwijning van Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10). Het gaat om de vriend van een kelnerin van café Aux Armuriers in Luik, waar de ouders van de halfzusjes zaten op het ogenblik dat de kinderen er verdwenen.

De man was zaterdag tot 1.30 uur in het café in de wijk Saint-Léonard en is sindsdien niet meer gezien. Hij is sindsdien niet meer thuis geweest, zei Bourguignont op een persbriefing. Ze weigerde te verduidelijken of deze "getuige" de man uit de Saint-Léonardwijk was die voorwaardelijk vrij is na een veroordeling voor zedenfeiten en die sinds het weekend door het gerecht gezocht wordt.

Zoektocht leverde niets op
De zoektocht naar de meisjes, die sinds zaterdag aan de gang is, heeft "niets opgeleverd" en wordt onderbroken totdat "preciezere elementen" voorhanden zijn, aldus Bourguignont. "We hebben overal gezocht waar ze zich konden bevinden."

Sinds zaterdag hebben een 60-tal politieagenten met steun van een helikopter verscheidene wijken van de stad uitgekamd, onder meer langs de oevers van de Maas en op de hellingen van de vroegere citadel van Luik. Het onderzoek van de gsm van een van de twee meisjes en van de harde schijf van haar computer leverde niets op, net zomin als het verhoor van de klasgenoten.

Oproep naar eventuele kidnapper
Bourguignont zei "geen enkele hypothese" uit te sluiten. Ze deed een oproep tot een eventuele kidnapper, erop wijzend dat de ontvoering van een kind jonger dan 10 voor het hof van assisen komt, maar dat verzachtende omstandigheden en strafvermindering mogelijk zijn als de kinderen binnen de vijf dagen vrijgelaten worden.

Op het kabinet van de procureur is er dagelijks een vergadering over het onderzoek. De ouders van de kinderen krijgen psychologische steun. Als in de loop van de week geen nieuwe elementen opduiken, zullen de speurders de dossiers bekijken van geïnterneerden die wegens seksuele misdrijven vastzitten en mogelijk voor korte tijd de instelling mochten verlaten, aldus nog de procureur.
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce maandag 12 juni 2006 (2)

Message par Cédric Istasse le Ven 16 Juin 2006 - 23:41

Verdachte ontvoering eerder voorwaardelijk vrijgelaten
12/06/06 20u23

De "bevoorrechte getuige" die het gerecht in Luik wil horen in het dossier van de verdwenen meisjes Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7) zou wel degelijk de man zijn die voorwaardelijk in vrijheid is gesteld na een veroordeling voor een zedenfeit. Dat deelde de RTBF mee in een nieuwsuitzending.

Dienster
De man werd door de Luikse procureur des konings voorgesteld als de vriend van een dienster van café "Aux Armuriers", waar de ouders van de meisjes aanwezig waren op het ogenblik van hun verdwijning, zaterdagmorgen omstreeks 01.30 uur. De man zou niet teruggekeerd zijn naar zijn woonplaats in deze Luikse wijk.

Verhoren
Het gerecht kent hem voor een 15-tal feiten, waaronder een zedenfeit op een meerderjarige. Hij werd hiervoor veroordeeld tot 4 jaar cel. Het gerecht wil hem nu horen als getuige. De speurders zouden de dienster al meermaals verhoord hebben, om haar vriend proberen te lokaliseren, maar zonder resultaat, meldde de RTBF in het tv-journaal. Eerder op de dag had procureur Anne Bourguignont niet willen preciseren of de vriend van de dienster de voorwaardelijk vrijgelaten man was.


============================

Verdwijning Nathalie en Stacey onrustwekkend
12/06/06 21u08

De verdwijning van Nathalie en Stacy in de nacht van vrijdag op zaterdag in Luik wordt onder meer omwille van hun leeftijd als onrustwekkend beschouwd. De criteria van een onrustwekkende verdwijning staan in een ministeriële richtlijn van 20 februari 2002 over de opsporing van vermisten. De criteria zijn niet cumulatief.

Criteria
Zo wordt een verdwijning als onrustwekkend beschouwd als ze de vermiste jonger dan 13 jaar is; lichamelijk of geestelijk gehandicapt is; zelfredzaamheid mist, onder medische behandeling staat of onontbeerlijke medicatie moet krijgen; in levensgevaar is; in het gezelschap verkeert van iemand die een gevaar kan vormen voor het welzijn van de vermiste of het slachtoffer is van een misdrijf; een gevaar kan vormen voor de fysieke integriteit van een derde; als de afwezigheid van de vermiste volledig indruist tegen zijn normale gedrag.

Opsporingsbericht
Als de omstandigheden het rechtvaardigen, bijvoorbeeld als de vermiste een jong kind is, kan de magistraat die met het dossier belast is, in de uren volgend op de verdwijning een opsporingsbericht door de televisie laten uitzenden. In de loop van het onderzoek kan ook een opsporingsbericht verspreid worden als de hulp van de bevolking nodig blijkt of bij gebrek aan een spoor.

Cel Verdwijningen
In 2005 opende de cel Verdwijningen van de federale politie 1.078 dossiers. Van deze verdwenen mensen werden er 833 gezond en wel teruggevonden en bleken 126 mensen dood. Eind 2005 waren nog 119 mensen vermist, onder wie veel minderjarige meisjes. Volgens de politie werden in de leeftijdsgroep van de 13- tot 18-jarigen 182 meisjes en 79 jongens als vermist opgegeven.

Child focus
Het centrum voor vermiste kinderen Child Focus, dat met de politie en het gerecht samenwerkt, behandelde in 2004 3.305 dossiers. In 30 gevallen was er geen enkel spoor bij de opening van het dossier, terwijl 32 dossiers over ontvoeringen door derden gingen, 579 dossiers over ontvoeringen door een ouder en 1.345 over weggelopen kinderen.
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Dinsdag 13 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Ven 16 Juin 2006 - 23:45

Moeder van verdwenen meisje Nathalie moet zoontje afstaan
13/06/06 07u50

Moeder van Nathalie Mahy moet haar zoontje Sylvain afstaan.
Het kleine broertje van Nathalie, een van de twee verdwenen meisjes, is toevertrouwd aan de sociale dienst voor jeugdhulp. De moeder mag voorlopig niet meer voor de baby zorgen nadat ze in de nacht van vrijdag op zaterdag haar dochtertje en stiefdochtertje kwijtspeelde op een braderie.

Café
Zaterdag, de dag na de verdwijning, werd de moeder van Nathalie opnieuw in een café gesignaleerd. Ze had haar zoontje Sylvain bij zich. Een man bood aan de baby bij hem te slapen te leggen. Hij verwittigde de politie en haalde als argument aan dat een baby niet in het café thuishoort. De sociale diensten hebben de kleine Sylvain bij zijn moeder weggehaald. De sociale dienst voor jeugdhulp ontfermt zich nu over het kind.


=================================

Mogelijke ontvoerders van Stacy en Nathalie riskeren 5 tot 10 jaar cel
13/06/06 12u44

Wie een minderjarige van jonger dan 12 jaar ontvoert, riskeert in België een gevangenisstraf van 5 tot 10 jaar. Er kunnen ook verzachtende of verzwarende omstandigheden in acht worden genomen, blijkt uit de strafwet, waarin de artikels 428 tot en met 430 aan de ontvoering van minderjarigen zijn gewijd.

Verdwijning
Deze artikels zijn dezer dagen brandend actueel door de verdwijning van twee jonge meisjes uit Luik, de 10-jarige Nathalie Mahy en haar 7-jarige stiefzusje Stacy Lemmens.

Anne Bourguignont, de procureur des konings van Luik, zei maandag dat er lichtere straffen mogelijk zijn voor de eventuele ontvoerders als de kinderen binnen de vijf dagen worden teruggebracht. Als dat vrijwillig gebeurt, riskeren ze een straf van 2 tot 5 jaar cel, in plaats van de voorziene 5 tot 10 jaar.

Verzwarende omstandigheden
Artikel 428 betreft de verzwarende omstandigheden. De gevangenisstraf voor de ontvoerders kan oplopen tot 15 à 20 jaar als de ontvoering of opsluiting van de minderjarige tot een (ongeneeslijke) ziekte of blijvend lichamelijk of psychisch letsel heeft geleid. Ook het verlies van een orgaan of ernstige verminking gelden als verzwarend omstandigheden.

De straf wordt opgetrokken tot 20 à 30 jaar cel als de ontvoering tot de dood van het slachtoffer heeft geleid.


============

Verdwijning stiefzusjes: speurders doorzoeken woonst verdachte
13/06/06 14u03

Het wetenschappelijk laboratorium van de gerechtelijke politie en meerdere politieagenten doorzoeken het appartement van de vriend van de dienster van het Luikse café waar de ouders van Stacey en Nathalie zich bevonden voor de verdwijning van de meisjes.

Vanaf 14 uur worden ook zoekacties voorzien op "île Monsin". De speurders willen vanaf deze plaats de Maas afvaren tot aan een waterstuw, op zoek naar eventuele lichamen die door de stroom zouden meegevoerd zijn. De vriend van de dienster is gekend in gerechtelijke kringen. Hij bevond zich vrijdagavond ook in het café. De man is niet meer gezien sinds de verdwijning van de meisjes.


============================

Gerecht maakt identiteit mogelijke ontvoerder bekend
13/06/06 16u01

De gerechtelijke autoriteiten van Luik hebben dinsdag beslist om de foto en de identiteit bekend te maken van de vriend van de dienster van het Luikse café waar de ouders van Stacy en Nathalie zich bevonden voor de verdwijning van de meisjes. Bedoeling is om inlichtingen te bekomen die kunnen leiden tot de lokalisatie van de man. Aan de persoon in kwestie, de 38-jarige Ait Oud Abdellah, geboren in La Hestre, is nog eens gevraagd om zich zo snel mogelijk aan te melden bij een politiedienst om daar ondervraagd te worden.

Er zijn huiszoekingen uitgevoerd bij de man thuis. Hij pleegde in het verleden al zedenfeiten. Ondertussen zijn er opnieuw zoekwerken aangevat aan de oevers van "Ile Monsin". Daarna zullen de zoekwerken voortgezet worden stroomafwaarts langs de Maas tot aan een afdamming, tot waar de stroom eventuele lichamen kan meevoeren. Het onderzoek volgt verschillende pistes. De hypothese dat de twee meisjes weggelopen zouden zijn, wordt echter onwaarschijnlijk, geeft de procureur des koning van Luik, Anne Bourguignont, toe. Ze voegt er wel aan toe dat "je de hoop moet bewaren de kinderen gezond en wel terug te vinden".
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Dinsdag 13 juni 2006 (2)

Message par Cédric Istasse le Ven 16 Juin 2006 - 23:50

Meeste verdwenen minderjarigen zijn 13 tot 18 jaar
13/06/06 16u24

De Cel Vermiste Personen van de federale politie heeft vorig jaar 1.078 dossiers geopend. In 353 gevallen ging het om de verdwijning van minderjarigen, zo blijkt uit het jaarrapport van de Cel Vermiste Personen. De meerderheid van die minderjarigen waren meisjes tussen 13 en 18 jaar oud.

Negen op de tien vermisten worden levend teruggevonden. Het gaat om 833 van de 1.078 vermisten: hoofdzakelijk weglopers (188), zelfmoordpogingen (103) en mensen met een mentale handicap of Alzheimer (121). Honderdzesentwintig andere dossiers liepen minder goed af. De gezochte mensen bleken overleden door zelfmoord (86), een ongeval (24), natuurlijke dood (8 ) of moord (4). Honderdnegentien mensen werden nooit teruggevonden.

Opvallend is volgens de cel het grote aantal vermiste minderjarige meisjes. In 2005 raakten 353 minderjarigen vermist, 182 daarvan zijn meisjes tussen 13 en 18 jaar oud. Dat is dubbel zoveel als verdwijningen van jongens. Reden voor dat hoge cijfer is volgens de Cel dat ouders zich bij de verdwijning van een meisje sneller zorgen maken dan wanneer een jongen verdwijnt, omdat er dan gedacht wordt aan aanranding of verkrachting.

Voor kinderen onder de 13 zijn ouders even snel ongerust voor een jongen als voor een meisje. In 2005 verdwenen 92 kinderen onder de 13 (50 jongens en 42 meisjes). Tussen 1995 en 2005 behandelde de Cel 10.002 dossiers. Tweeëntachtig procent van de vermisten werd levend teruggevonden. Zeshonderdeenendertig dossiers zijn nog altijd open.

Het volledige jaarverslag staat op de website van de federale politie bij de rubriek persberichten.


=============================

Verdachte gekend voor ontvoering en verkrachting
13/06/06 17u01

Abdellah Ait Oud, de persoon die door het parket van Luik als "verdachte" wordt aangeduid in de verdwijningszaak van de Luikse meisjes Stacy en Nathalie, heeft een gerechtelijk verleden. Hij is meer bepaald gekend voor feiten van verkrachting en ontvoering.

In april 1994 werd Abdellah Ait Oud aangehouden voor de verkrachting van zijn nichtje, dat toen 14 jaar oud was. De feiten waren begonnen toen het kind 6 jaar oud was. In het dagboek van het meisje stond geschreven: "ik haat mijn oom omdat hij mij verkracht". Voor die feiten werd Ait Oud veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar met voorwaardelijk uitstel voor één jaar.

Op 7 september 1997 werd hij opgepakt voor diefstal, waarop hij weer naar de gevangenis moest. Toen de man voorwaardelijk vrij was, werd hij op 24 april 2001 opnieuw aangehouden voor verkrachting, slagen en ontvoering. Die feiten hadden zich een maand eerder afgespeeld in Flémalle.

Ait Oud had een meisje van 14 jaar, dat op wandel was met haar hond, om een inlichting gevraagd. Daarna sloeg hij haar met een steen op het hoofd en dwong hij haar in zijn wagen. Toen het slachtoffer probeerde te ontsnappen, sloeg hij haar nog eens met de steen op het hoofd, waarna hij vertrok. Hij voerde het meisje naar een veldweg in Grâce-Hollogne. Op die plaats verkrachtte hij het meisje, waarna hij haar daar achter liet. De tiener vertrok te voet om hulp te zoeken.

Het parket van Luik heeft dinsdag een foto van de man verspreid. Het parket beschouwt de man nu als een verdachte in de verdwijningszaak van Stacy en Nathalie. Aan Ait Oud wordt gevraagd om zich zo snel mogelijk te melden bij een politiedienst.


=============================

Meer affiches van verdwenen Stacy en Nathalie
13/06/06 18u31

Er is een nieuwe affiche gemaakt met daarop de verdwenen meisjes Stacy Lemmens en Nathalie Mahy. De affichecampagne wordt opnieuw uitgebreid, zo meldt Child Focus dinsdag in een persbericht. Sinds maandag hebben al meer dan vijftig mensen zich ingeschreven als vrijwilliger bij het centrum voor verdwenen kinderen.

In totaal zijn al 4.000 affiches verdeeld via de lokale politie van 196 politiezones om zo de twee meisjes terug te vinden die tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zijn verdwenen in Luik. Daarenboven hebben vrijwilligers van Child Focus sinds dinsdagochtend nog eens 50.000 bijkomende affiches verdeeld in heel het land. Daarmee komt het totale aantal affiches dat Child Focus al heeft verspreid op bijna 92.000 te liggen.

Affiches in heel het land
"Die affiches worden in heel het land opgehangen. Er wordt gestart in de regio's dicht bij de plaats van verdwijning en van daaruit wordt stap voor stap voortgegaan. Er worden vooral affiches opgehangen in dichtbevolkte gebieden", vertelt Dirk Depover, woordvoerder van Child Focus.

Child Focus is blij met de sterke mobilisering van het publiek. "Talrijke bedrijven, personen of organisaties bieden spontaan hun hulp aan. Dat kan zijn om logistieke hulp te bieden, om affiches uit te delen of om zich in te zetten als vrijwilliger", beklemtoont Child Focus.

Meer dan 50 vrijwilligers
Sinds maandag hebben al meer dan vijftig personen zich ingeschreven als vrijwilliger voor Child Focus. "Normaal hebben wij ongeveer twee of drie kandidaten per week. Er is dus een echte mobilisatie na deze verdwijning, die de mensen raakt en die veel aandacht krijgt in de media", vertelt Dirk Depover.

De vrijwilligers zetten zich in om affiches op te hangen, maar ook om deel te nemen aan communicatieacties van Child Focus op braderijen of andere evenementen. Ook helpen ze mee aan geldinzamelacties.


=================================

Verdachte meldt zich bij politie
13/06/06 22u47

Abdellah Ait Oud, de man die als verdachte wordt beschouwd in de verdwijningszaak van Stacy en Nathalie, heeft zich dinsdagavond aangemeld bij de politie. De verdachte, wiens identiteit en foto werden verspreid, was onvindbaar sinds de feiten. Hij herkende zichzelf dinsdagavond tijdens het journaal op televisie.

De man is onmiddellijk naar de politie van Luik gegaan. Van daar werd hij overgebracht naar het justitiepaleis, naar de lokalen van de gerechtelijke politie. De man zal tijdens de komende uren verhoord worden.
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Woensdag 14 juni 2006 (1)

Message par Cédric Istasse le Ven 16 Juin 2006 - 23:55

Verdachte in zaak verdwenen meisjes hele nacht ondervraagd
14/06/06 07u10

In het onderzoek naar de twee verdwenen Luikse meisjes wordt de verdachte in de zaak woensdagochtend omstreeks 6.30 uur nog altijd verhoord.

Adbellah Ait-Oud meldde zich dinsdagavond vrijwillig aan bij de politie van Luik nadat hij op het televisiejournaal had gezien dat hij werd gezocht.

Hij werd overgebracht naar de lokalen van de gerechtelijke politie in het justitiepaleis, waar hij de hele nacht lang werd verhoord.

Tot nu toe is enkel bekend dat de man verklaart niets met de ontvoering van de twee meisjes te maken te hebben. Hij gaf een gedetailleerde beschrijving van zijn activiteiten. De onderzoekers trekken die verklaringen momenteel na.


=============================

Verhoor verdachte ontvoerder van Luikse meisjes opgeschort
14/06/06 08u06

Het verhoor van de verdachte in het dossier rond de verdwijning van de Luikse meisjes Stacy Lemmens en Nathalie Mahy is woensdagochtend even opgeschort. De verdachte blijft intussen in de cel.

Geen spoor
Het verhoor zal nog woensdagvoormiddag hervatten, maar de man moet ook bij de onderzoeksrechter en de procureur des konings verschijnen. Intussen is er nog geen enkel spoor van de meisjes. De onderzoekers trekken momenteel de verklaringen van de verdachte na.


=============================

Verdachte in zaak Luikse meisjes blijft ontkennen
14/06/06 10u03

Abdallah Ait Oud wordt opnieuw ondervraagd.Het verhoor van de verdachte in het dossier rond de ontvoering van de twee Luikse meisjes, is hervat. De man werd de voorbije nacht verhoord door de gerechtelijke politie. Na een pause is het verhoor hervat. Ait Oud blijft intussen ontkennen.

Ontkennen
Woensdagochtend werd het verhoor korte tijd opgeschort. De man bleef intussen in de cel. Omstreeks 8.30 uur is hij opnieuw naar de lokalen van de gerechtelijke politie in het justitiepaleis gebracht. De verdachte, Abdallah Ait Oud, blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de verdwijning van Nathalie en Stacy. De procureur des konings, de onderzoeksrechter en de onderzoekers plegen woensdag om 11.00 uur overleg. Mogelijk volgt woensdagnamiddag een persmededeling. De onderzoeksrechter moet ook beslissen of de verdachte aangehouden blijft. Child Focus laat intussen weten dat de affichecampagne voor beide meisjes wordt voortgezet, zolang hun verblijfplaats niet bekend is.


===============================

Verhoor verdachte nog steeds aan de gang
14/06/06 13u40

Het verhoor van Abdallah Ait Oud, die verdacht wordt in de verdwijningszaak van Stacy en Nathalie, is nog steeds aan de gang. Dat verklaarde Christian Pâque, de substituut die belast is met het dossier, woensdagmiddag. Na zijn verklaringen zullen er woensdagnamiddag confrontaties gebeuren en zoekacties plaatsvinden. De ouders van de verdwenen meisjes werden vannamiddag rond 15u ontvangen op het justitiepaleis van Luik.

Woensdagnamiddag zal de verdachte ook verhoord worden door onderzoeksrechter Pascale Goossens, die tegen het eind van de dag zal beslissen of de verdachte al dan niet wordt aangehouden. Na de verklaringen van Ait Oud zijn er confrontaties aan de gang. Ook worden bepaalde omstandigheden geverifieerd over zijn aanwezigheid op de plaats van de verdwijning.

Meer huiszoekingen mogelijk
Er zijn al huiszoekingen uitgevoerd en tijdens de komende uren zouden er nog andere huiszoekingen kunnen volgen. Volgens substituut Pâque is Abdallah Ait Oud momenteel nog steeds de belangrijkste verdachte, "maar we mogen geen enkele andere piste uitsluiten". In de huidige fase van het onderzoek is er nog geen sprake van een medeplichtige.

Zoekacties
In een perimeter rond de plaats waar de twee meisjes verdwenen, in de wijk Vivegnis, zullen woensdagnamiddag zoekacties plaatsvinden. Het middelpunt van de perimeter is het café 'Les Armurier', waar de meisjes zijn verdwenen tijdens de nacht van 10 op 11 juni. De politieagenten doorzoeken vooral de talrijke onbewoonde en verlaten huizen. Vier speurhonden, twee voor het zoeken naar sporen en twee getraind in het zoeken naar stoffelijke resten, en drie hondenbegeleiders zijn eveneens ter plaatse.

Maas
Op de Maas wordt tussen de Atlasbrug en de Saint-Léonardbrug gezocht. De RIB (Rigid Inflatable Boat, een kruising tussen een opblaasboot en een klassieke boot) van Zeebrugge, die ingezet werd bij een grootschalige zoekactie in de Maas in Namen, is overgebracht naar Luik om te gebruiken bij de zoekactie naar de twee meisjes. De boot is uitgerust met een sonarinstallatie. Als die sonar iets detecteert, gaan de duikers het water in. Als er een autowrak gevonden wordt of een ander voorwerp dat enig spoor kan bevatten, zal dat uit het water worden opgevist.
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Woensdag 14 juni 2006 (2)

Message par Cédric Istasse le Ven 16 Juin 2006 - 23:59

Ouders vermiste kinderen ontvangen op justitiepaleis
14/06/06 17u20

De moeder van Nathalie en de vader van Stacy, maar ook de moeder van Stacy, die haar dochtertje de afgelopen vijf jaar niet meer heeft gezien, zijn vanmiddag ontvangen door de Luikse gerechtelijke autoriteiten. De procureur des konings, Anne Bourguignont, heeft de families ontmoet in het bijzijn van sociale assistenten om hen informatie te geven over het verloop van het onderzoek en in het kader van slachtofferhulp.

Evolutie
Catherine Dizier, de moeder van Nathalie, en haar vriend Thierry Lemmens, de vader van Stacy, werden ongeveer een uur ontvangen. Bij het verlaten van het justitiepaleis vertelden ze dat ze op de hoogte zijn gebracht van het verloop van het onderzoek. Er was hen ook bevestigd dat de zoekacties in de wijk Saint-Léonard woensdagnamiddag hervat zijn.

Levend
"Wij zijn geraakt door het feit dat we ontvangen zijn door de procureur des konings. Je ziet dat men ons op de hoogte wil houden", vertelde de vader van Stacy toen hij het justitiepaleis van Luik verliet. De ouders verklaarden nog steeds te geloven dat ze hun dochtertjes levend zullen terugvinden.

Sterk
"Als men twijfel zaait bij de ouders, zal het helemaal niet meer gaan. Mensen die huilen in mijn bijzijn, dat dient tot niets. Ik heb sterke mensen nodig om erin te geloven", vertelde Catherine Dizier, de moeder van Nathalie. Ze voegde er aan toe dat ze de verdachte, Abdallah Ait Oud, niet kent. "Hij kan mij gestolen worden. Wat ik wil, is mijn dochter terugvinden", stelde de vrouw.

Ontnomen
De gerechtelijke autoriteiten hebben de ouders ook uitgelegd waarom hen het toezicht over hun andere kinderen is ontnomen. Voor twee kinderen werden opvangplaatsen gezocht. Twee andere kinderen verblijven nu voltijds bij hun vader, de vader van Nathalie Mahy. "Ze hebben ons verteld dat dit gebeurd is om hen de huidige toestand te besparen en niet om ons te straffen", verduidelijkte Lemmens.

Moeder Stacy
Christiane Granziero, de moeder van Stacy, werd ongeveer dertig minuten ontvangen door Anne Bourguignont. De moeder heeft haar kind al vijf jaar niet meer gezien. "'s Ochtends heb ik hoop, maar ik verlies die geleidelijk aan tijdens de dag", verklaarde zij. De moeder stelde dat ze niet als een slechte moeder bestempeld wil worden.


============================

Ploeg Namen zoekt ook naar Stacy en Nathalie
14/06/06 18u15

De zoekwerken die vorige week in Namen werden gestart in de Maas werden vanmorgen onderbroken, om de ploegen in Luik te versterken. Daar wordt gezocht naar de twee verdwenen meisjes Stacy en Nathalie. Dat deelt het parket van Namen mee.

De aanzienlijke middelen die in Namen ter beschikking waren om wagens uit de Maas te halen, zijn naar Luik gestuurd om daar te helpen zoeken naar de twee vermiste meisjes. Momenteel weet het parket van Namen nog niet wanneer de zoekacties in Namen hervat worden. Alles zal afhangen van de noden van de speurders in Luik. De speurwerken in Namen moeten opheldering brengen in verschillende dossiers van onrustwekkende verdwijningen.


===========================

Zoekactie naar meisjes op water gestopt, nog bezig op land14/06/06 19u26

Woensdagavond waren de zoekacties in de Luikse Saint-Léonardwijk nog steeds aan de gang. Er werd gezocht in een perimeter rond de plaats waar de verdwenen Stacy en Nathalie voor het laatst zijn gezien.

De Rigid Inflatable Boat (RIB, een kruising tussen een opblaasboot en een klassieke boot) van Zeebrugge, die met een sonar de Maas heeft afgezocht, is omstreeks 17 uur gestopt met zoeken. Met de sonar zijn negen voertuigen gelokaliseerd. Zeven daarvan zijn uit het water gehaald, maar het ging telkens om wagens die al lang in het water lagen. Twee andere wagens worden morgen opgevist. De zoekacties op de Maas worden nog voortgezet.

Land
Aan land zijn verschillende onbewoonde huizen doorzocht. De speurders zijn het onderzoek weer van nul begonnen, en ze zijn weer langs alle plaatsen van de wijk Vivegnis gegaan die ook al tijdens het weekend waren doorzocht. Om 17.45 uur waren de zoekwerken nog steeds aan de gang. Er werd gezocht langs de spoorweg Luik-Liers. Omstreeks 18.15 uur zou de zoekactie stoppen, waarna ze donderdag hervat wordt.

Verdachte
Abdallah Ait Oud van zijn kant is donderdag een deel van de dag verhoord in het justitiepaleis van Luik. Hij zou het paleis omstreeks 14.00 uur verlaten hebben in het bijzijn van speurders, maar tegen de avond zou hij verhoord worden door onderzoeksrechter Pascale Goossens. Zij moet voor 21.00 uur beslissen of de verdachte aangehouden wordt of niet.

Veroordeling
De verdachte is naar verluidt zeer zwijgzaam en geeft weinig informatie. Hij ontkent dat hij in enig opzicht betrokken is bij de verdwijning van de meisjes. In het verleden werd Abdallah Ait Oud al veroordeeld tot vijf jaar cel met voorwaardelijk uitstel voor één jaar voor de verkrachting van zijn nichtje, maar ook die feiten heeft hij steeds ontkend of geminimaliseerd.

Hij erkende in die periode dat hij het meisje had betast, maar beweerde dat de feiten pas gestart waren toen het meisje 11 jaar was. Uit het onderzoek bleek echter dat het kind bij de eerste feiten 6 jaar oud was en dat de feiten acht jaar hebben geduurd.

Internering
Na 21 maanden hechtenis werd Abdallah Ait Oud vrijgelaten. In 2001 werd hij geïnterneerd na de ontvoering van, slagen aan en verkrachting van een 14-jarige adolescente. Ook die feiten ontkende de man.

De motieven voor de internering zijn volgens bepaalde geruchten nogal wazig. In december verliet hij de psychiatrische instelling Paifve. Geïnterneerden kunnen weer in vrijheid gesteld worden wanneer een psychiatrische commissie oordeelt dat ze geen gevaar meer vormen voor zichzelf en voor anderen.


============================

Verdachte van ontvoering is aangehouden
14/06/06 21u32

Abdallah Ait Oud, de man die verdacht wordt in het dossier rond de verdwijning van de Luikse meisjes Stacy en Nathalie, is woensdag even voor 21.00 uur door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat zegt onderzoeksrechter Pascale Goossens.

De verdachte wordt beschuldigd van ontvoering van kinderen minder dan twaalf jaar en onrechtmatige opsluiting. De man ontkent nog altijd de feiten. Hij wordt overgebracht naar de gevangenis van Lantin.
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Donderdag 15 juni 2006 (1)

Message par Cédric Istasse le Sam 17 Juin 2006 - 0:10

Zoekactie wordt voortgezet
15/06/06 12u40

De zoektocht naar Stacy en Nathalie wordt voortgezet. Net zoals gisteren kammen politieagenten de wijk Vivegnis uit. Ze zoeken onder meer in het struikgewas, in kelders, in huizen en in de Maas.

Voertuigen
De duikers haalden zeven voertuigen uit het water. Geen enkele wagen leverde een spoor naar de meisjes. De sonar van de Rigid Inflatable Boat lokaliseerde twee andere voertuigen die donderdag uit het water worden gehaald. Er zal nog de hele dag gezocht worden in de Maas.

Ondervraging
Gisteren ondervroegen de speurders eveneens mensen die aanwezig waren op de plaats waar de meisjes verdwenen en verwanten van Abdallah Ait Oud, die gisterenavond aangehouden werd voor de ontvoering en willekeurige opsluiting van kinderen jonger dan twaalf jaar. De man zit in de gevangenis van Lantin.

Chrysler
De speurders verhoorden ook acht uur lang de eigenaar van een Chrysler, zo meldde de RTBF-radio vanmorgen. Verschillende getuigen vonden de wagen "verdacht". Volgens de RTBF legde de eigenaar uit dat hij de verdachte vrijdagavond een aantal honderd meter meenam tot aan het café "Les Armuriers". Hij wilde namelijk indruk maken op zijn vriendin en de aanwezige gasten. De Chrysler is niet verdwenen.

Stand van zaken
De procureur des konings van Luik, Anne Bourguignont, had vandaag om 10.30 uur een afspraak met de onderzoeksleiders om de stand van zaken te bepalen. Na de vergadering volgt een persconferentie. De meisjes uit Luik van zeven en tien jaar oud verdwenen in de wijk Saint-Léonard tijdens de nacht van 9 op 10 juni.


============================

Verdachte vluchtte voor gestolen auto
15/06/06 14u24

Abdallah Ait Oud, die gisterenavond in verdenking werd gesteld voor de ontvoering en de opsluiting van Stacy en Nathalie, ontkent nog altijd de feiten. Dit hebben de Luikse gerechtelijke autoriteiten donderdag op een persconferentie verklaard.

Het tijdsgebruik van de man werd gecontroleerd en zal nog verder nagegaan worden tijdens de onderzoeken die donderdagnamiddag uitgevoerd zullen worden in de wijk Saint-Léonard. Het parket preciseerde dat andere pistes worden onderzocht, maar wou niet specificeren welke. Een daarvan zou naar een andere pedofiel leiden die in de wijk woont.

De advocaat van de verdachte, Jean-Dominique Franchimont, heeft zijn cliënt vanmorgen gedurende een uur gezien. Ait Oud legde aan zijn advocaat uit dat hij vrijdagavond op de vlucht sloeg om te verbergen dat hij een auto en brandstof had gestolen. Hij leverde zich over aan de politie toen hij zijn foto op de televisie zag tijdens de rust van de voetbalwedstrijd Frankrijk-Zwitserland, preciseerde Franchimont.

=============================

Verdachte in zaak vermiste meisjes verantwoordt tijdsbesteding
15/06/06 15u17

Als Abdallah Ait Oud, de verdachte in de verdwijningszaak van Stacy en Nathalie, tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag uit de wijk Saint-Léonard is verdwenen, is dat omdat hij zich achtervolgd waande voor de diefstal van auto's en brandstof. Dat vertelde Abdallah Ait Oud aan zijn advocaat, Jean-Dominique Franchimont, tijdens een onderhoud dat een uur duurde.

Relatie
De verdachte was de vriend van de dienster van het café "Les Armuriers", met wie hij vrijdag de avond doorbracht, vooraleer hij verdween. Volgens de krant La Dernière Heure probeerde zijn vriendin hem tevergeefs te bereiken om dan uiteindelijk tot bij hem thuis te gaan om te zeggen dat de politie hem zocht. Daar zou hij haar kleren via het raam teruggegeven hebben en hun relatie beëindigd hebben. Abdallah verklaarde aan zijn advocaat dat het al een tijdje niet meer goed ging in hun relatie en dat ze veel ruzie maakten. Hij zei dat de breuk er zat aan te komen.

Slachtoffer van het verleden
Hij beklemtoonde ook dat hij de kinderen de avond van hun verdwijning niet had gezien. Voor Franchimont hebben de woorden van de verdachte "een zweem van eerlijkheid". Hij meent dat zijn cliënt het slachtoffer is van zijn gerechtelijk verleden. De advocaat zal het dossier dat de verdachte ten laste wordt gelegd morgen inzien. Hij zal ook vragen om de vroegere dossiers die hem ten laste werden gelegd, erbij te voegen. Hij zou zich onder andere willen buigen over de rapporten van de experts die de definitieve vrijlating van zijn cliënt in december 2005 motiveerden nadat die vier jaar in de instelling van sociaal verweer Faifve had gezeten.


=================

Parket vindt voldoende aanwijzingen voor schuld
15/06/06 15u29

Pascale Goossens.Abdallah Ait Oud, de man die gisterenavond in verdenking is gesteld van ontvoering en opsluiting van de verdwenen meisjes Stacy en Nathalie, blijft de feiten halsstarrig ontkennen. Dat hebben de gerechtelijke autoriteiten van Luik gezegd op een persconferentie. De onderzoeksrechter die belast is met het dossier, Pascale Goossens, meent echter dat er "voldoende aanwijzingen van zijn schuld" zijn. Zo zijn er zijn aanwezigheid ter plaatse op het ogenblik dat de kinderen zijn verdwenen, het feit dat hij zijn woning snel had verlaten en dat hij gedurende verschillende dagen onvindbaar bleef.

Tijdsgebruik
Het tijdsgebruik van de verdachte is onderzocht en zal voort onderzocht worden. Daarvoor zullen gerechtelijke taken uitgevoerd worden in de Saint-Léonardwijk en op de heuvels van de Citadel. Er zijn ook verschillende verhoren gepland. Het parket heeft herinnerd aan het "zware gerechtelijke verleden" van de verdachte, die door de commissie van sociaal verweer van Namen op 6 december 2005 werd vrijgelaten. De man had toen vier jaar in de instelling van sociaal verweer Paifve gezeten voor de verkrachting en ontvoering van een veertienjarig meisje.

Veroordeeld
Abdallah Ait Oud was voordien al veroordeeld tot vijf jaar cel met voorwaardelijk uitstel voor een jaar voor verkrachting van zijn nichtje en tot zestien maanden cel voor diefstallen en voor slagen aan agenten. Volgens de speurders gaat het om een "psychopaat die goed en kwaad niet kan onderscheiden".

Spontaan?
De verdachte is zich dinsdagavond spontaan gaan aangeven bij de politie. Hij vertelde dat hij zijn foto had gezien op de televisie terwijl hij naar de voetbalmatch Frankrijk-Zwitserland aan het kijken was. Het parket heeft zo zijn twijfels bij het feit dat de verdachte zich volledig uit eigen beweging zou zijn gaan aangeven. Verschillende personen die samen met de verdachte naar de wedstrijd aan het kijken waren, hadden hem namelijk herkend en hebben gezegd: "Dat ben jij". Abdallah Ait Oud ontkent alle feiten waarvan hij wordt verdacht, zoals hij ook alle feiten uit vroegere dossiers steeds heeft ontkend.

Pistes
Het parket beklemtoont dat er nog andere pistes worden onderzocht, maar wou niet verduidelijken dewelke. Een van de pistes zou leiden naar een andere pedofiel die in de wijk woont. Vanmiddag zal er geen wedersamenstelling van de feiten gebeuren, stelde het parket. De speurders zullen vanmiddag weer de woning van de verdachte doorzoeken en bepaalde onbewoonbaar verklaarde gebouwen in de rue Vivegnis. "Het zijn niet de verklaringen van de verdachte die ervoor zorgen dat de zoekwerken in die richting gaan, want hij bekent niets", vertelde Anne Bourguignont. bdallah Ait Oud zal nog heel de dag verhoord worden door de speurders. Hij zal maandag voor de raadkamer van Luik verschijnen.
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Donderdag 15 juni 2006 (2)

Message par Cédric Istasse le Sam 17 Juin 2006 - 0:12

"We hebben lessen getrokken uit het verleden"
15/06/06 17u44

Uit de manier waarop de verschillende diensten de verdwijning van Stacey en Nathalie aanpakken, blijkt dat we lessen hebben getrokken uit het verleden. Dat heeft minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) in de Kamer verklaard.In antwoord op een vraag van Vlaams Belang-fractieleider Gerolf Annemans verwees de PS-minister naar verklaringen van Jean-Denis Lejeune, die zich positief uitsprak over de aanpak van het gerecht.

Perfecte samenwerking
"De lokale en federale politie werken inderdaad perfect samen. Politie, Justitie en Child Focus hebben snel gereageerd. De ouders werden verschillende keren ontvangen, er was psychologische steun, alle middelen die het gerecht vroeg werden ter beschikking gesteld en er werd een tweede onderzoeksrechter aangesteld", zei Onkelinx. Over de antecedenten van de hoofdverdachte wou de minister zich niet uitspreken. Ze beklemtoonde wel dat niet enkel deze piste wordt onderzocht.

Hervormingen
In elk geval toont het drama volgens Onkelinx aan dat er de voorbije jaren heel wat hervormingen zijn doorgevoerd, onder meer inzake seksuele delinquenten. Annemans was het daar helemaal niet mee eens. Dat opnieuw een seksueel delinquent werd vrijgelaten zonder begeleiding bewijst dat er de laatste 10 jaar niks is gewijzigd, redeneerde hij. "De trein der hervormingen is eerder op een zijspoor geraakt", klonk het.

Databanken
Annelies Storms (Spirit) vroeg de minister de verschillende databanken van politie en justitie nog efficiënter in te zetten. Het duurde nu nog drie dagen vooraleer geweten was dat in de buurt waar de meisjes verdwenen een persoon woonde met pedoseksuele gedragingen. Storms pleitte ook voor een koppeling tussen de nationale gegevensbank en het centraal strafregister. Volgens Onkelinx staat ons land aan de top wat de strijd tegen seksuele delinquentie betreft en laat het gebruik van de databanken wel toe om seksuele delinquenten op te sporen.


==============================

Nogmaals huiszoekingen bij verdachte ontvoerder
15/06/06 20u17

De wijk Saint-Léonard in Luik werd donderdag opnieuw doorzocht. Daar verdwenen de meisjes Stacy en Nathalie. De zoekacties spitsten zich in het bijzonder toe op het huis van de verdachte, Abdellah Ait Oud, en het water van de Maas. Er werd geen spoor van de meisjes gevonden.

Een deel van de straat Saint-Léonard werd afgesloten voor het verkeer zodat de onderzoekers de woning van de verdachte konden doorzoeken. Hij woont op nummer 231 van die straat, op de eerste verdieping. Het gebouw telt verschillende verdiepingen en een twintigtal kelders.

Een twintigtal onderzoekers van het lab, van het DVI (Disaster Victim Identification), de civiele bescherming, de cel Verdwijningen en de politiediensten waren ter plaatse.
"We gebruiken de nodige middelen om niets over het hoofd te zien. We handelen volgens een systematische volgorde en methode", verklaarde Alain Remue, hoofd van de cel van vermiste personen van de federale politie.

Het eerste deel van het werk werd uitgevoerd door medewerkers van het laboratorium. Zij namen foto's en probeerden sporen te vinden. Vervolgens deden de honden hun werk.
"De onderzoeken waren gepland en zijn niet het gevolg van zijn verklaringen", preciseerde Remue. Ze zouden kunnen voortduren gedurende de nacht.

Op hetzelfde moment werd ook in de Maas gezocht. Zes voertuigen werden donderdag uit het water gehaald en twee andere werden gelokaliseerd. "Er werd nog geen spoor gevonden op dit moment. De zoekacties zullen vrijdag vanaf 9 uur voortgezet worden tussen Ile Monsin en de brug van Saint-Léonard."

Abdallah Ait Oud werd de hele dag verhoord door de onderzoekers. Er wordt op dit moment niet overwogen de man te betrekken bij de doorzoeking van zijn woning. Hoewel hij de hoofdverdachte is op dit moment, bevestigen de onderzoekers dat er ook andere sporen onderzocht worden. "Er zijn een tiental onderzoekers die op dit moment op andere pistes werken, en dat sinds het begin van de zaak", benadrukte Alain Remue.
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Vrijdag 16 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Sam 17 Juin 2006 - 0:15

Getuige filmde mogelijke ontvoerder Stacy en Nathalie
16/06/06 10u38

De politie heeft enkele videocassettes gekregen van buurtbewoners met daarop beelden die werden gemaakt tijdens de braderie van vorige week in de Luikse Saint-Leonardwijk, waar Stacy en Nathalie verdwenen. Op de video's is verdachte Abdallah Ait-Oud te zien.

De cassettes worden momenteel in het laboratorium van de federale politie gekopieerd. Alle cassettes zullen nu door de onderzoekers bekeken worden.


==============================

Speleologen zoeken in grotten van Vivegnis
16/06/06 12u46

De zoektocht naar de verdwenen Luikse meisjes Stacy en Nathalie is vrijdag voortgezet. Enkele speleologen doorzoeken de grotten van Vivegnis in de Luikse wijk Saint-Léonard. De twee meisjes van 7 en 10 verdwenen in die wijk in de nacht van 9 op 10 juni en zijn nog steeds spoorloos.

Geen verklaringen
Enkele speleologen van de DVI-eenheid (Disaster Victim Identification) nemen aan de zoekactie deel. De grotten - oude steengroeves van enkele honderden meter lang en minder dan een meter hoog - bevinden zich in de rue des Vignes in Luik. In één van de grotten bevindt zich een klein zaaltje. De zoektocht verloopt moeizaam aangezien er risico op instorting is. Volgens Alain Remue, hoofd van de Cel Verdwijningen van de federale politie, stond de zoektocht in de grotten op het programma en heeft het dus niets te maken met eventueel afgelegde verklaringen.

Maas
Daarnaast wordt er vrijdag ook verder gezocht in de Maas. Sinds woensdag werd al een vijftiental autowrakken bovengehaald, maar geen enkel stond in verband met de verdwijningszaak.

Ondervraging gaat verder
Intussen is vrijdag omstreeks 11 uur in het Luikse justitiepaleis de ondervraging van Abdallah Ait Oud, de enige beschuldigde en dus voornaamste verdachte in het dossier, opnieuw hervat.


================================

Vader Stacy stelt zich burgerlijke partij
16/06/06 19u43

Thierry Lemmens, de vader van het verdwenen meisje Stacy, heeft zich burgerlijke partij gesteld bij onderzoeksrechter Goossens. Volgens zijn advocaat, Denis Grion, wil de vader op die manier "tonen dat hij er alles aan wil doen om aanwezig te zijn in het kader van de speurtocht naar de kinderen". De drie andere ouders van de kinderen hebben zich nog geen burgerlijke partij gesteld.


==================================

Onkelinx maakt middelen vrij
16/06/06 19u47

Minister van Justitie Laurette Onkelinx heeft in het justitiepaleis van Luik speurders van de Cel Verdwijningen ontmoet die het onderzoek naar de verdwenen meisjes Stacy en Nathalie leiden.

Na afloop van de ontmoeting, die 1 uur en 10 minuten duurde, vertelde de minister dat ze onder de indruk was van de manier waarop het onderzoek verloopt. Ze beklemtoonde de immense motivatie van de speurders en ze toonde zich verheugd over de excellente samenwerking tussen de verschillende diensten.

De minister liet ook weten dat ze bereid is andere middelen vrij te maken. "Het parket weet dat er andere middelen nodig zijn en die zullen beschikbaar zijn", zei de minister.
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Zaterdag 17 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Dim 18 Juin 2006 - 13:34

Verdachte Ait Oud heeft alibi
17/06/06 07u49

De hoofdverdachte voor de verdwijning van Stacy en Nathalie, Abdallah Ait Oud, heeft een alibi. Dat is hem bezorgd door Mohammed B., de bestuurder van een zwarte Chrysler, schrijft La Dernière Heure zaterdag. Volgens die getuige en zijn passagier zetten zij Ait Oud rond middernacht af vier kilometer verder aan een plein, waar de verdachte onder de blote hemel sliep.

BMW gestolen
Nadat hij een BMW en brandstof stal, wat kan verklaren dat hij de benen nam toen zijn vriendin Christel er hem op wees dat hij gezocht werd door de politie, nam hij twee dagen lang de telefoon niet op. Het koppel zou ruzie hebben gemaakt.

DNA
De Chrysler is onderzocht en sinds woensdagavond weet de politie dat de resultaten negatief zijn. Meerdere Nederlandstalige kranten meldden zaterdag ook dat er momenteel DNA-onderzoek wordt uitgevoerd op de kleren en persoonlijke voorwerpen die in het appartement van de verdachte zijn gewonden. De resultaten van dit onderzoek worden dit weekeinde verwacht.

Zoekacties
De speurders gaan nog heel de dag op zoek naar sporen van de meisjes op de Chartreusesite in Luik, waar een oude militaire kazerne staat. Hun werk wordt erg bemoeilijkt doordat ze dagelijks driehonderd oproepen of getuigenissen te verwerken krijgen.


======================================

Moeder Stacy veroordeeld voor mishandeling
17/06/06 07u55

Christiane Granziero, de natuurlijke moeder van de verdwenen Stacy lemmens (7), is vrijdagmorgen door de strafrechtbank in Luik veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel voor mishandeling van haar zes kinderen. Terwijl de vrouw zich ging prostitueren, sloot ze haar kinderen op in de kelder. Ze sloeg hen regelmatig met een kapstok en gaf hen nauwelijks te eten.

Theater
"Het verhaal van die kinderen is gruwelijk", noteerde de politie. Nu Stacy verdwenen is, staat de moeder hysterisch te huilen voor de camera's. "Smakeloos theater, want ze heeft het meisje al twee jaar niet meer gezien", klinkt het.

Sadistische mishandeling
Christiane Granziero en haar bijzit Jean-luc moesten maanden geleden al voor de rechtbank verschijnen wegens sadistische mishandelingen van hun kinderen, maar ze daagden toen niet op. Ze werden bij verstek veroordeeld tot twee jaar cel. Na het vonnis tekenden ze beroep aan. Dat werd gisteren behandeld.

Getuigenissen
De mishandelingen dateren van 2001, Stacy was toen amper twee jaar oud. Haar broertjes, tussen 4 en 11 jaar, waren wel oud genoeg om schrijnende getuigenissen af te leggen. "We moesten soms uren op onze knieën zitten, zonder reden, we werden geslagen met broekriemen, opgerolde handdoeken en kapstokken. We gingen soms weken niet naar school. We zorgden voor de kleine Stacy en gaven haar af en toe en bad. Onze ouders waren daar niet toe in staat wegens te dronken."


====================================

Ook moeder Stacy stelt zich burgelijke partij
17/06/06 17u20

De moeder van Stacy, Christiane Grianziero, stelt zich burgerlijke partij in het onderzoek naar de verdwijning van het kind, zo heeft haar advocaat, Philippe Moureau bevestigd.

Veroordeeld
De moeder, die vrijdag tot 12 maanden cel met uitstel werd veroordeeld, deed haar veroordeling als "aberrant" af. Ze zei dat ze zich onttrok aan het gerechtelijk bevel haar kinderen in een instelling te plaatsen, omdat ze de kinderen wou beschermen.

Eerroof
Granziero, die Stacy sinds vijf jaar niet meer ziet, overweegt een klacht wegens eerroof in te dienen. "Maar nu niet. Dit is niet haar hoofdbekommernis. Nu wil ze haar dochter terugvinden", aldus Moureau. De advocaat betreurde dat de actualiteit zich toespitste op zaken die niets met de zoektocht naar de kinderen te maken hebben. Eerder stelde ook de vader van Stacy zich al burgelijke partij.


================================

Speurders hechten geen geloof aan alibi Ait Oud
17/06/06 20u39

De speurders zeggen geen geloof te hechten aan het alibi van de verdachte, Abdallah Ait Oud. Dat werd hem geleverd door de eigenaar van de zwarte Chrysler die op de avond van de verdwijning van de meisjes is gezien. De speurders houden het bij de eerste versie van deze man, die bevestigd werd door Ait Oud. Volgens die versie werd Ait Oud aan het begin van de avond naar café Les Armuriers bracht, een rit die slechts enkele minuten duurde.

Een man opgepakt
Vandaag werd een hele dag verder gezocht naar Stacy en Nathalie. De meisjes verdwenen vorige week in de wijk Saint-Léonard in Luik. Er werd onder meer in het fort La Chartreuse en in de wijk Droixhe gezocht, zonder resultaat. In Droixhe werd een leegstaand torengebouw van 21 verdiepingen uitgekamd. Er werd een marginale man opgepakt, maar volgens de speurders heeft hij niets met de verdwijning van de kinderen te maken.

Strategie
De chef van de cel Verdwijningen ontkende dat het zoekwerk in het wilde weg werd gedaan. Hij zei dat er wel degelijk een strategie was en een lijst met zaken die moeten worden gedaan. De leiding van de cel komt elke avond bijeen om het werkplan van de volgende dag op te maken. Abdallah Ait Oud, die verdacht wordt van de ontvoering van de kinderen, werd zaterdag opnieuw ondervraagd. Hij blijft ontkennen.

Andere sporen
Andere sporen worden nog altijd onderzocht. De speurders, die elke dag talrijke oproepen krijgen, sluiten niets uit. Zo wordt ook nog rekening gehouden met de mogelijkheid dat de kinderen zijn weggelopen of door een familielid ontvoerd.


================================

OPROEP: foto's en video-opnamen van de braderie
17/06/06 23u20

De onderzoeksrechter die met het dossier over de verdwijning van Stacy en Nathalie is belast, Pascale Goossens, heeft zaterdag een oproep gedaan tot elkeen die vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni op de braderie was in de wijk Saint-Léonard in Luik.

De rechter vraag elkeen die over foto's of video-opnamen van de braderie beschikt, de beelden aan de politie te bezorgen. Al het beeldmateriaal zal door de speurders onderzocht worden.


Dernière édition par le Dim 18 Juin 2006 - 21:27, édité 1 fois

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Zondag 18 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Dim 18 Juin 2006 - 21:26

Stacy en Nathalie: vergissing bij internering verdachte
18/06/06 16u22

Bij de internering van de verdachte in de verdwijningszaak van de twee Luikse meisjes, Stacy en Nathalie, is er een vergissing gebeurd bij de diagnose. Daardoor werd de man in december 2005 zonder de gebruikelijke proefperiode vrijgelaten. Dat heeft Pierre Lux, een van de psychiaters die met het dossier van de vrijlating van de man belast was, zondag op de Franstalige televisie gezegd.

Suzanne Moreau, voorzitster van de Commissie ter Bescherming van de Maatschappij van Namen, wees op een juridische leemte. "Als de geïnterneerde niet langer als krankzinnig wordt beschouwd en vrijgelaten wordt, kan hij immers geen celstraf meer krijgen voor dezelfde feiten", aldus Moreau.


=================================

Moeder van Nathalie ontving verontrustende sms
18/06/06 16u28

Catherine Dizier, de moeder van NathalieDe verhoren in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Stacy en Nathalie gaan voort. Zaterdag werd de enige beschuldigde, Abdallah Ait Oud, urenlang verhoord. Hij blijft hardnekkig ontkennen. Zondagmorgen werd de moeder van Nathalie, Catherine Dizier, ontboden door de onderzoekers. Zij wilden de chronologie van de gebeurtenissen van de avond van de verdwijning van de meisjes maken. Tevens wilden zij de moeder op de hoogte brengen over een aantal ontvangen inlichtingen en die informatie bij haar toetsen.

Sms
De vrouw heeft verklaard vrijdag een "verontrustend" sms'je te hebben ontvangen. De inhoud ervan werd overgemaakt aan de onderzoekers. Catherine Dizier preciseerde dat het sms'je niet afkomstig was van een gezinslid, maar dat het ook niet om een anonieme boodschap ging. Dizier heeft nog niet beslist of zij zich in de onmiddellijke toekomst burgerlijke partij stelt. "Wij aarzelen nog omdat mijn cliënte zich niet van het recht wil beroven later eventueel te getuigen voor een assisenhof of een rechtbank", zei haar advocate Lucrèce Henrard.

Concentreren op opsporen
De vader van Nathalie, Didier Mahy, die te gast was in de tv-uitzendingen "Controverse" (RTL-TVi) en "Mise au Point" (RTBF), heeft de media en de bevolking gevraagd zich te concentreren op het opsporen van de kinderen. Elk debat dat daar buiten staat, met name over het feit of Abdallah Ait Oud onterecht is opgesloten, schaadt het onderzoek in het huidige stadium.

Didier Mahy merkte op dat het hem zou verwonderen als beide meisjes zouden ontvoerd zijn door een enkele persoon. Op de set van Controverse (RTL-TVi) was Arthur Corvers, organisator van de Saint-Léonard-braderie, het daarmee eens. Hij kent de plaats en de infrastructuren goed. "Het is zo goed als onmogelijk dat de meisjes zouden ontvoerd zijn voor het podium. Ze kunnen slechts langs de achterkant van het podium verdwenen zijn. Maar ik weet niet hoe iemand dat op zijn eentje zou kunnen gedaan hebben", merkte hij op.

De gerechtelijke instanties herinnerden aan hun oproep aan iedereen die informatie zou kunnen geven over enig feit dat hij of zij tijdens de braderie heeft vastgesteld. Getuigen die liever niet de politie bellen, kunnen contact opnemen met Child Focus. De vader van Stacy, Thierry Lemmens, heeft zijn zondagochtend doorgebracht op de La Batte-markt in Luik met het uitdelen van nieuwe affiches.


=====================================

Moeder Stacy en Nathalie hele dag ondervraagd
18/06/06 21u06

De moeder van Nathalie, Catherine Dizier, is zondag op het justitiepaleis van Luik de hele dag ondervraagd door de speurders die de verdwijning van haar dochter onderzoeken. Toen ze het justitiepaleis rond 19 uur verliet, wou ze geen commentaar kwijt. Ze zei enkel dat ze moe was.

Volgens advocate Lucrèce Henrard van Dizier werd de moeder ondervraagd om de talrijke inlichtingen na te gaan die de onderzoekscel al ontvangen heeft. De advocate benadrukte dat de speurders vriendelijk en menselijk waren en erg gemotiveerd.

Het speurwerk werd zondag voortgezet op plaatsen die buurtbewoners hadden aangewezen, op de Coteaux de le Citadelle en aan het fort La Chartreuse. Voorts werd in het bos langs de boulevard Ernest Solvay en aan de terril van de vroegere steenkoolmijn Petite Bacnure in Herstal naar de kinderen gezocht. Maandag wordt het zoekwerk voortgezet, ook in de Maas.

Abdallah Ait Oud verschijnt maandag voor de raadkamer van Luik, die moet beslissen of hij al dan niet in voorhechtenis blijft. Hij ontkent nog altijd elke betrokkenheid bij de verdwijning.

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Mondag 19 juin 2006

Message par Cédric Istasse le Lun 19 Juin 2006 - 13:45

Blijft hoofdverdachte Ait Oud nog langer in de cel?
19/06/06 10u02

De raadkamer van Luik heeft vanmorgen de verlenging van de voorhechtenis van Abdallah Ait Oud onderzocht. De man wordt beticht van de ontvoering en de opsluiting van Stacy en Nathalie. De beschikking van de raadkamer wordt tegen het einde van de voormiddag verwacht.

Het parket vorderde de verlenging van zijn aanhouding. Substituut Pâque voerde aan dat er voldoende aanwijzingen zijn: onder meer zijn aanwezigheid op de plaats van de verdwijning, in de buurt van het podium waar de meisjes speelden, tussen 0.30 en 1.30 uur; en het feit dat hij zich gedurende twee dagen onttrok aan de ondervragingen terwijl hij wist dat de politie hem zocht.

Vrijlating
Zijn advocaat Franchimont pleitte de vrijlating. "Er is geen enkel materieel element tegen mijn cliënt", benadrukte hij. Hij wees er verder op dat de videobanden en de foto's geen enkel element tegen of voor zijn cliënt hebben getoond. Mr. Franchimont legde uit dat Ait Oud zich aan het gerecht onttrok omdat hij wist dat hij opgespoord werd voor diefstal en afzetterij.

Omdat zijn cliënt een of twee nachten buiten had doorgebracht, was hij niet proper. De geschonden ledematen weet hij aan het beklimmen van een muur, om terug te keren bij zijn vriendin.

Onschuld staande gehouden
De advocaat herinnerde er aan dat zijn cliënt nog steeds zijn onschuld staande houdt. "Ik heb zelden iemand gekend die zo langdurig werd ondervraagd en nog steeds zo vastberaden zijn onschuld uitschreeuwt." De advocaat kondigde aan dat hij onderzoeksdaden zal vragen, zoals onder meer een confrontatie met een garagehouder, met de vriendin van de verdachte en met V., een vrouw die zijn vergevorderde staat van dronkenschap heeft vastgesteld vrijdagavond tussen 0.30 en 1.30 uur.

"Incoherentie"
"Er is inderdaad sprake van incoherentie in het dossier. Hoe zou een persoon in zijn toestand twee kinderen tegen hun wil hebben kunnen meenemen?", vroeg mr. Franchimont. Volgens hem is de hypothese van de vader van Nathalie, dat de meisjes geen onbekende persoon zouden volgen, de meest plausible.

"De speurders beschikken over andere pistes en er moet geen enkel afgesloten worden. Ik denk dat er moet gekeken worden in het milieu dicht bij bekenden van de kinderen", verklaarde hij nog. De advocaat deed nog een oproep tot iedereen die contact had met zijn cliënt tijdens de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni. "Dat de mensen die hem hebben ontmoet zich snel zouden laten kennen", vroeg hij.

==================================

Vader van Stacy ondervraagd, zoektocht gaat verder
19/06/06 12u06

De zoektocht naar de verdwenen meisjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10) wordt vandaag voortgezet. De vader van Stacy wordt sinds vanmorgen 9 uur ondervraagd in het Luikse justitiepaleis.

Het speurwerk aan het fort La Chartreuse gaat verder. Het voorbije weekend ontstond daar brand, waardoor een gebouw ineenstortte. De onderzoeksrechter in de zaak, Pascale Goossens, heeft de speurders gevraagd om ook onder dat gebouw te zoeken, zodat geen enkele piste uit het oog verloren zou worden. Ook in de Maas wordt nog gezocht. Vrijdag werden 12 wagens opgediept.

In het justitiepaleis worden de ondervragingen eveneens voortgezet. Na de ondervraging van de vader van Nathalie vorige week en van de moeder van het meisje gisteren is het nu de buurt aan de vader van Stacy. Hij wordt sinds 9 uur ondervraagd in Luik.

Vreemde sms
Gisteren werd de moeder van Nathalie negen uur lang ondervraagd. Zij moest preciseren wat zij en de kinderen de vrijdagavond en -nacht van de verdwijning gedaan hadden. Ze werd ook geconfronteerd met verschillende objecten die tijdens de huiszoekingen in beslag werden genomen, maar zij herkende geen enkele van deze objecten.

De speurders hebben zich ook gebogen over een sms die de vrouw vrijdag ontving. De sms was niet afkomstig van een familielid. De onderzoekers stellen dat het slechts om een van de vele elementen in het onderzoek gaat.


=====================================

Verdachte Ait Oud blijft nog maand in cel
19/06/06 12u41

De raadkamer van Luik heeft maandag het aanhoudingsmandaat van Abdallah Ait Oud bevestigd. De man wordt beticht werd van de ontvoering en de opsluiting van Stacy en van Nathalie. Hij moet dus een maand langer in de gevangenis blijven.

Zijn advocaat, mr. Franchimont, verklaarde reeds dat hij beroep zal aantekenen tegen deze beslissing.


=============================

Moeder van Stacy stelt zich burgerlijke partij
19/06/06 12u52

De moeder van Stacy Lemmens, Christiane Granziero, stelt zich burgerlijke partij in de zaak van de verdwijning van de halfzusjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10).

De advocaat van Christiane Granziero, mr. Philippe Moureau, heeft zich maandagmorgen omstreeks 11u30 aangemeld aan het justitiepaleis in Luik om er zich in naam van zijn cliënte burgerlijke partij te stellen bij onderzoeksrechter Pascale Goossens.

Zijn cliënte was niet aanwezig omdat ze een afspraak had met Jean-Denis Lejeune, de vader van het vermoorde meisje Julie. Deze ontmoeting vindt plaats, aldus Moureau "om middelen te vinden om de kinderen terug te vinden". De moeder van Stacy is maandag niet ondervraagd door de speurders. Dat gebeurde eerder al, op de eerste dag van de verdwijning.

Christiane Granziero was op het moment van de verdwijning niet aanwezig op de braderie. Zij had haar dochter Stacy al vijf jaar niet meer gezien.


================================

Verdachte Ait Oud blijft nog maand in cel
18:39

De raadkamer van Luik heeft maandag de aanhouding bevestigd van Abdallah Ait Oud, die verdacht wordt van de ontvoering en opsluiting van Stacy en Nathalie.

De raadkamer haalde verschillende elementen aan om de verdere aanhouding te rechtvaardigen. Ze hield rekening met het feit dat de verdachte in 1994 veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van vijf jaar met probatie-uitstel voor de verkrachting van zijn nichtje. Ook werd in aanmerking genomen dat hij in 2001 geïnterneerd werd voor de ontvoering en verkrachting van een adolescente.

De raadkamer hield eveneens rekening met de aanwezigheid van de verdachte op de plaats waar de meisjes ontvoerd werden op vrijdag 9 juni. Het feit dat Ait Oud op zijn armen en benen schrammen en schaafwonden had en zich twee dagen aan het gerecht onttrok, waren bijkomende elementen voor de verlenging van de aanhouding.

Jean-Dominique Franchimont, de advocaat van Ait Oud, legde uit dat zijn cliënt de schrammen opliep toen hij over een muur moest klimmen om bij zijn vriendin te raken. Dat zijn cliënt zich onttrok aan het gerecht, kwam omdat hij vreesde te worden vervolgd voor autodiefstal en afzetterij.

De raadkamer hield ook rekening met het effect dat de vrijlating zou hebben op het grote publiek.

De advocaat van Ait Oud tekende maandagnamiddag beroep aan tegen de verdere aanhouding van zijn cliënt. De kamer van inbeschuldigingstelling moet het dossier binnen de vijftien dagen onderzoeken. Op 29 juni zou er al een beslissing kunnen zijn.


====================================

Moeder van Nathalie opnieuw verhoord
19/06/06 21u50

Catherine Dizier.De moeder van de vermiste Nathalie, Catherine Dizier, is maandagavond omstreeks 21.00 uur aangekomen op het Luikse justitiepaleis om opnieuw verhoord te worden. De ondervraging vindt plaats op vraag van Dizier zelf.

Bij haar aankomst verklaarde Dizier dat ze nog enkele details wou toevoegen aan haar verhoor van zondag om bepaalde dingen te verduidelijken voor de onderzoekers. Het verhoor kan verscheidene uren duren. "Zelfs al duurt het de hele nacht, ik zal er alles aan doen om mijn dochter terug te vinden", zei Dizier.

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Dinsdag 20 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Mar 20 Juin 2006 - 14:23

Speurders blijven zoeken naar Nathalie en Stacy
20/06/06 11u48

In Luik is het speurwerk in de zaak van de verdwenen meisjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10) vanmorgen voortgezet. De speurders blijven zoeken aan het fort La Chartreuse en in de Maas. Daarnaast wordt de link tussen de verdwijning en enkele plaatsen onderzocht. Mogelijk wordt vanmiddag op die plaatsen gezocht naar sporen.

De moeder van Nathalie, Catherine Dizier, werd op haar vraag gisteravond nog ondervraagd. Ze wou nog enkele zaken uit haar verhoor van zondag toelichten.


===============================

Resultaten DNA-onderzoek binnen enkele uren bekend
20/06/06 11u48

In de zaak rond de verdwenen meisjes Stacy Lemmens en Nathalie Mahy is het nu vooral uitkijken naar de resultaten van het DNA-onderzoek op de kleren en persoonlijke voorwerpen die in het appartement van de verdachte zijn gevonden. De uitslag zou binnen enkele uren bekend gemaakt worden door het Luikse gerecht.

Intussen ging ook deze voormiddag de zoektocht verder. Speurders zochten eens te meer op de site van la Chartreuse en in de Maas, maar opnieuw zonder resultaat. Ook vanmiddag wordt er op bepaalde plekken in de omgeving nog verder gezocht.

Op het justitiepaleis in Luik gaan intussen de verhoren verder. Die hadden naar verluidt niets te maken met de naaste familie, noch de verdachte Abdallah Ait Oud. De speurders blijven wel het tijdsgebruik van de verdachte op de avond van de verdwijningen en de daaropvolgende dagen nagaan.


=====================================

Zoekactie naar Stacy en Nathalie zonder resultaat afgerond
20:09

In Luik hebben de speurders dinsdagavond hun zoekwerk aan het fort La Chartreuse afgerond. De dagenlange zoekactie bleef zonder resultaat. De voorbije week werden 37 voertuigen uit de Maas gehaald, maar geen enkele vertoont een verband met de verdwijning van Stacy en Nathalie. Woensdag zullen nog enkele wagens uit het water worden gehaald die vandaag werden gelokaliseerd.

De speurders blijven verschillende plaatsen doorzoeken die een verband kunnen hebben met de verdwijningszaak. Vandaag hebben ze gezocht in het parket van Boverie, in Burenville, in Cheratte en aan de kade van Coronmeuse. Het speurwerk leverde niets op.

"Het aantal manschappen dat aan de zaak werkt blijft onveranderd," zegt Alain Remue van de cel verdwijningen, "maar de grote zoekwerken zijn stilaan voorbij." De resultaten van de DNA-analyse op de kleding en bezittingen van hoofdverdachte Abdallah Ait Oud zijn nog niet bekend. Het parket verwacht pas binnen enkele dagen uitsluitsel.


=======================================

Zoekactie naar Stacy en Nathalie zonder resultaat afgerond
20:09

In Luik hebben de speurders dinsdagavond hun zoekwerk aan het fort La Chartreuse afgerond. De dagenlange zoekactie bleef zonder resultaat. De voorbije week werden 37 voertuigen uit de Maas gehaald, maar geen enkele vertoont een verband met de verdwijning van Stacy en Nathalie. Woensdag zullen nog enkele wagens uit het water worden gehaald die vandaag werden gelokaliseerd.

De speurders blijven verschillende plaatsen doorzoeken die een verband kunnen hebben met de verdwijningszaak. Vandaag hebben ze gezocht in het parket van Boverie, in Burenville, in Cheratte en aan de kade van Coronmeuse. Het speurwerk leverde niets op.

"Het aantal manschappen dat aan de zaak werkt blijft onveranderd," zegt Alain Remue van de cel verdwijningen, "maar de grote zoekwerken zijn stilaan voorbij." De resultaten van de DNA-analyse op de kleding en bezittingen van hoofdverdachte Abdallah Ait Oud zijn nog niet bekend. Het parket verwacht pas binnen enkele dagen uitsluitsel.

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Woensdag 21 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Mer 21 Juin 2006 - 10:57

Eerste resultaten DNA-analyse Ait Oud leveren weinig op
06:30

De eerste resultaten van de DNA-analyse op kleding en bezittingen van verdachte Abdallah Ait Oud hebben momenteel nog niets opgeleverd voor het onderzoek naar de verdwijning van de Luikse meisjes Stacy en Nathalie. Dat bevestigde de Luikse procureur-generaal Cédric Visart de Bocarmé dinsdagavond.

Complex
De procureur-generaal herinnert eraan dat de DNA-analyse een complex proces is en dat momenteel slechts de eerste, gedeeltelijke resultaten bekend zijn. "Het lab kon tot nu toe nog niets melden dat van belang kan zijn voor het onderzoek, maar de analyse duurt voort", klonk het. Er is dus nog geen enkel concreet element dat het onderzoek vooruit kan helpen.

Weggelopen
De speurders zetten intussen hun onderzoek voort. Ze kunnen nog geen enkele piste uitsluiten. Men houdt er rekening mee dat de kinderen weggelopen kunnen zijn, dat ze ontvoerd kunnen zijn door een familielid of een vriend, of door een onbekende.

De onderzoekers hebben nog heel wat werk voor de boeg. Vooral met betrekking tot de bepaling van het precieze tijdsgebruik op de avond van de feiten. Zelfs het precieze uur van de verdwijning van de meisjes is op dit ogenblik nog niet met zekerheid bekend.


======================================

Huiszoekingen en verhoren duren voort
21/06/06 13u04

Ook vandaag worden de verhoren en de zoektocht naar de twee verdwenen Luikse meisjes Stacy en Nathalie verdergezet. De meisjes verdwenen in de nacht van 9 op 10 juni in de Luikse wijk Saint-Léonard en zijn nu al elf dagen spoorloos.

Vanmorgen werden op het Luikse justitiepaleis de halfbroers en zus van Nathalie verhoord. De onderzoekers wilden op die manier de informatie die ze een week geleden gaven, toen ze nog in shock waren over de verdwijning van het meisje, verifiëren. De moeder van Stacy, Christiane Granziero, werd omstreeks 10.30 uur verhoord.

Huiszoekingen
Intussen gaan ook de huiszoekingen verder. Verschillende huizen in de Saint-Léonardstraat worden doorzocht. Volgens de speurders werden de huiszoekingen uitgevoerd om verkregen informatie na te gaan, maar brachten ze niets op. Ook in de Maas wordt nog steeds gezocht naar sporen van de meisjes.

De resultaten van het DNA-onderzoek zijn nog steeds niet bekend. De eerste analyses zijn wel al ten einde en die gaven een gedeeltelijk negatief resultaat, maar het onderzoek is nog steeds aan de gang. Enkele voorwerpen uit het huis van de verdachte worden vandaag nog geanalyseerd.


=======================================

Tweede advocaat voor Abdallah Ait Oud
21/06/06 13u21

Abdallah Ait Oud, de hoofdverdachte van de ontvoering en opsluiting van Stacy en Nathalie, krijgt een tweede advocaat. Het gaat om meester Michel Bouchat. Hij zal samen met meester Jean-Dominique Franchimont de verdediging van de beschuldigde op zich nemen.

Bouchat is advocaat aan de balie van Charleroi. Hij behandelde al heel wat dossiers voor het hof van assisen. Momenteel verblijft hij in het buitenland, maar vanaf maandag zal hij op het dossier van Ait Oud werken.


==================================

Getuigen hebben verdwenen meisjes gezien
21/06/06 17u42

De zoekacties die momenteel aan de gang zijn langs de Quai Saint-Léonard worden uitgevoerd omdat verschillende getuigen hebben verklaard de twee meisjes daar gezien te hebben op de avond van hun verdwijning. Verschillende mensen hebben getuigd dat ze Stacy en Nathalie het Bedford hotel of het aangrenzende gebouw hebben zien binnengaan op de avond dat de meisjes zijn verdwenen. Het Bedford hotel telt vijf verdiepingen. Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich een leegstaande winkelruimte. Heel het gebouw wordt momenteel doorzocht.

Het verkeer wordt omgeleid en de hotelgasten worden verzocht om gedurende ongeveer een uur het gebouw niet te verlaten. Alle grote middelen zijn ingezet. De onderzoekers van de dienst DVI, een helikopter van de federale politie, speurhonden en talrijke agenten zijn ter plaatse. Volgens de magistraten die de leiding hebben in het dossier, gaat het om "een onderzoekstaak zoals een andere".

Het hoofd van de cel Vermiste personen spreekt zometeen de pers toe. Er wordt verwacht dat er dan meer details zullen bekend gemaakt worden.


===================================

Stacy en Nathalie gezocht in 29 landen
21/06/06 18u37

Morgen zal in 29 landen een internationale affichecampagne gelanceerd om te proberen de verdwenen meisjes Stacy en Nathalie terug te vinden. Dat heeft Dirk Depover, de woordvoerder van Child Focus, woensdag aangekondigd na een onderhoud met de procureur des konings van Luik, Anne Bourguignont, en de magistraten die zich bezighouden met het dossier. De campagne zal gelanceerd worden via Childoscope (www.childoscope.net ), een Europese interactieve databank van organisaties ter bestrijding van de verdwijning en/of seksuele uitbuiting van kinderen.

Netwerk
Childoscope groepeert 307 ngo's in de 25 landen van de Europese Unie, maar ook in Roemenië, IJsland, Bulgarije en Noorwegen. Het is de eerste keer dat het netwerk, dat actief is op het vlak van mishandeling, misbruik en verdwijning van kinderen, ingezet zal worden in het kader van een zoektocht naar kinderen.

De actie wordt al verschillende dagen voorbereid. De lokale ngo's zullen niet alleen affiches verspreiden, maar zullen ook de media contacteren. Bij Child Focus houden drie personen zich bezig met het dossier van de verdwijning van Stacy en Nathalie. Ze staan voortdurend in contact met de ouders. Ze hebben ook meegedeeld dat er regelmatig gegevens worden uitgewisseld met de Luikse gerechtelijke autoriteiten.

Child Focus ontvangt elke dag ongeveer 100 oproepen in verband met het dossier, waarvan een tiental belt omdat ze inlichtingen willen geven. De andere mensen bellen om hun solidariteit te betuigen. De kinderrechtencommissaris van de Franse gemeenschap, Claude Lelièvre was woensdag aanwezig in Luik in het kader van een ander dossier. Hij verklaarde dat hij binnenkort de ouders van de vermiste meisjes zal ontmoeten.


===================================

Zoekactie in appartementsgebouw na getuigenis
21/06/06 19u29

In een appartementsgebouw in de Quai St.-Léonard nummer 24 in Luik zijn er woensdag zoekacties geweest. Dat hebben de speurders in het dossier rond de verdwenen meisjes Stacy en Nathalie woensdagnamiddag bevestigd.

Geen spoor
De zoekwerken vonden plaats op basis van een getuigenis die de speurders dinsdagavond of woensdagochtend ter ore kwam. Volgens die getuigenis zouden twee meisjes tijdens de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni dat gebouw binnengegaan zijn. De bewoners van het gebouw zijn ondervraagd en onderzoeksrechter Goossens is ter plaatse gegaan, maar er is geen spoor gevonden van de meisjes. De zoekwerken gingen woensdagavond toch voort, om eventuele aanwijzingen te vinden dat de meisjes in het gebouw zijn geweest.

De speurders noemen de getuigenis "aandacht waardig" en vinden dat ze niet onderschat mag worden. Het hoofd van de "directie van de bestrijding van de criminaliteit tegen personen" van de federale politie, Claude Fontaine, nam deel aan de zoekwerken. Ook hij meent dat het om een ernstige getuigenis gaat.

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Donderdag 22juni 2006

Message par Cédric Istasse le Jeu 22 Juin 2006 - 17:55

Procureur des konings ontvangt ouders Stacy en Natalie
22/06/06 15u10

De ouders van de vermiste meisjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10) zijn donderdagmorgen ontvangen door de Luikse procureur des konings, Anne Bourguignont. Ze kregen informatie over de huiszoekingen van woensdag in Luik. Ondertussen zetten de speurders hun werk voort.

De ouders werden een voor een geïnformeerd over de huiszoekingen die woensdag gehouden werd in de rue Goswin, rue Saint-Léonard en de Quai Saint-Léonard in Luik. Volgens advocaat Drion van Thierry Lemmens, de vader van Stacy, ging het om een louter informatieve vergadering.

Bloedsporen
Donderdag is de zoektocht naar de meisjes voortgezet. De speurders baseren zich voornamelijk op de verklaring die een getuige woensdagmorgen aflegde. Die zou de meisjes een gebouw aan de Quai Saint-Léonard hebben zien binnengaan. In het gebouw, huisnummer 24, werd woensdagnamiddag gezocht naar de meisjes, maar zonder succes. Wel werden mogelijke kleine aanwijzingen gevonden. Die worden nu onderzocht. In de kelders zouden bloedsporen gevonden zijn, maar die kelders zouden wel geregeld gekraakt worden.

De hypothese dat Stacy en Nathalie in de nacht van hun verdwijning, de nacht van 9 op 10 juni, zelf vertrokken zijn op de braderie van Saint-Léonard en zich naar de Quai Saint-Léonard begaven, sluit de betrokkenheid van beschuldigde Abdallah Ait Oud niet uit. Hij zou de meisjes later op de nacht ontmoet kunnen hebben. De advocaat van Abdallah, Jean-Dominique Franchimont, vraagt de vrijlating van zijn cliënt omdat er volgens hem geen reden meer is om hem in voorhechtenis te houden. Daarvoor verwijst hij naar de eerste resultaten van de DNA-analyse, die niks opleverden.

Zonder handlichting van de onderzoeksrechter (de procedure waarbij de onderzoeksrechter zelf beslist dat de verdere aanhouding niet meer nodig is, nvdr), bekijkt de kamer van inbeschuldigingstelling het dossier opnieuw op dinsdag 27 juni.


===================================

Moeder vermiste Nathalie ontmoet vorstenpaar
22/06/06 16u57

Catherine Dizier, de moeder van de verdwenen Nathalie Mahy (10), heeft vandaag even gepraat met koning Albert en koningin Paola. Zij waren in Luik naar aanleiding van het staatsbezoek van de Nederlandse koningin Beatrix.

Dizier had een ontmoeting met de koning en koningin gevraagd aan een lid van de bestendige deputatie van Luik. De Luikse gouverneur Michel Foret en bestendig gedeputeerde Olivier Hamal stelden de moeder van Nathalie voor aan het vorstenpaar. De ontmoeting vond vanmiddag plaats in het provinciehuis. De koning en de koningin luisterden naar de moeder van het verdwenen meisje en spraken haar moed in.

Dizier maakte ook gebruik van het bezoek van Beatrix om aan de entourage van de koningin een drietalige affiche te overhandigen. Ze hoopt dat de Nederlandse pers foto's van de zaak zullen verspreiden en dat de Nederlandse automobilisten foto's op hun auto's zullen hangen, aangezien verschillende van die auto's tijdens de vakantie op de Belgische en Franse wegen zullen rijden.

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Vrijdag 23 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Sam 24 Juin 2006 - 1:01

Weer nieuwe zoekacties naar Nathalie en Stacy
23/06/06 14u16

De zoekacties in het kader van de verdwenen meisjes Stacy en Nathalie worden vandaag voortgezet. De speurders vertrokken rond de middag om een nieuw onderzoek van grote omvang te doen aan de zijkanten van de citadel in de nabijheid van de rue Fonds des Tawes. Ze zullen ook een en ander gericht verifiëren als reactie op verschillende getuigenissen die ze gehoord hebben.

"We blijven alles doen wat de onderzoeksrechter ons vraagt", verklaarde Alain Remue, de chef van de Cel Vermiste Personen. De eindresultaten van de DNA-analyses op materiaal dat woensdag werd meegenomen, worden eind dit weekend bekend gemaakt.

De advocaat van Abdallah Ait Oud vroeg vrijdag de vrijlating van zijn cliënt aan bij de onderzoeksrechter Goossens. Die weigerde op de aanvraag in te gaan. Het dossier zal dinsdag onderzocht worden door de kamer van inbeschuldigingstelling.

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Zaterdag 24 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Sam 24 Juin 2006 - 20:52

Hele dag naar kleding Stacy en Nathalie gezocht op afvalplaats
24/06/06 19u31

De civiele bescherming, het slachtoffer identificatie team (DVI) en een ploeg van de Cel Vermiste Personen van de federale politie hebben zaterdag heel de dag voortgezocht op de afvalstortplaats van Intradel in Herstal naar kleding die mogelijk aan de verdwenen meisjes Stacy en Nathalie toebehoort. In de 600 ton afval werden talrijke kledingstukken gevonden. Als alle vuilniszakken zijn doorzocht, zullen de diverse kledingstukken gesorteerd worden. De kledingstukken van volwassenen zullen opnieuw bij het afval worden gelegd. De gevonden kinderkleding wordt door de speurders meegenomen en onderzocht door specialisten van het lab van de Wetenschappelijke politie.


=================================

Onderzoekers klagen valse oproepen Stacy en Nathalie aan
24/06/06 21u50

De onderzoekers in het dossier van de verdwijning van Stacy en Nathalie hebben hun beklag gedaan over een aantal kwaadwillige oproepen die ze kregen. Ze beklemtonen dat het plegen van valse telefoontjes bestraft kan worden met celstraffen. Zo was er zaterdagavond een oproep van dame uit Brussel, die meedeelde dat ze de twee meisjes zou overdragen in een gebouw aan de Louizalaan. De politie ging onmiddellijk ter plaatse, maar daar bleek dat het gebouw leeg was. Ondertussen had de vrouw opnieuw gebeld en gezegd dat de meisjes zich in Schaarbeek bevonden, maar ook dat bleek niet te kloppen. De vrouw werd geïdentificeerd en verklaarde dat ze alles uitgevonden had.

Ook Child Focus kreeg oproepen van twee mensen die zeiden dat ze de meisjes bij hen hadden. Ook zij werden geïdentificeerd. Ondertussen heeft de moeder van Nathalie, Catherine Dizier, al herhaalde malen laten blijken dat ze de verdachte in dit dossier, Abdallah Ait Oud, wil ontmoeten. "Met mijn hart van een moeder zou ik hem kunnen laten praten, als ik hem in de ogen kan kijken", heeft ze verklaard. In deze fase van het onderzoek is een dergelijke confrontatie echter uitgesloten, zo heeft de advocaat van de moeder al gezegd.

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Maandag 26 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Lun 26 Juin 2006 - 15:27

Moeder wil verdwenen Luikse meisjes opsporen tijdens uitzendingen WK
26/06/06 07u20

Moeder Catherine Dizier wil haar dochter opsporen met foto's tijdens uitzendingen WK voetbal.
Catherine Dizier, mama van de verdwenen Nathalie, wil de leiding van de wereldvoetbalbond FIFA vragen om de foto's van de meisjes overal te verspreiden. Op alle kanalen. Over de vijf continenten. Net na het einde van elke eerste helft van een wedstrijd.

Strijdvaardig
De mama van het verdwenen meisje weet dat haar wens waarschijnlijk niet realiseerbaar is, maar weigert het hoofd te laten hangen. "Ik zal hemel en aarde bewegen om in contact te komen met de FIFA-leiding. Ze moeten ons helpen", klinkt het. Dizier is op zoek naar telefoonnummers van iedereen die haar hiermee kan helpen. "Op die manier moet ik in contact komen met Alain Courtois", zegt ze. Courtois is MR-parlementslid en voormalig secretaris-generaal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.


======================================

Verdachte verdwijning Luikse meisjes verstopte zich voor politie
26/06/06 09u32

In het dossier over Stacy en Nathalie is aan het licht gekomen dat verdachte Abdallah Ait Oud zich daags na de verdwijning van de twee meisjes voor de politie heeft verscholen en dat de agenten niet met hem konden praten of nagaan of er eventuele sporen waren. Hij wou de deur niet openen omdat hij vreesde dat de agenten hem wilden ondervragen over de BMW en de gestolen brandstof, zo zegt hij. Twee dagen later ging hij zichzelf aangeven bij de politie.


=====================================

Zoektocht op afvalstortplaats gaat verder
26/06/06 11u56

De zoektocht naar Nathalie en Stacy, die in Luik verdwenen in de nacht van 9 op 10 juni, is vanmorgen hervat. Vanaf 6 uur zijn de ploegen van de civiele bescherming opnieuw beginnen zoeken op de afvalstortplaats van Intradel in Herstal. Ze zijn nog steeds op zoek naar kinderkleding.

Vrijdag en zaterdag werden er al kledingstukken gevonden. Die worden momenteel onderzocht in het Instituut voor Forensische Geneeskunde. De resultaten van de analyses zullen pas over veertien dagen bekend zijn.

Intussen controleren de speurders nog steeds de informatie die ze kregen van het publiek. Vanavond of morgen zal er ook gezocht worden onder de schepen die aangemeerd liggen in de Maas.
Abdallah Ait Oud, die morgen voor de kamer van inbeschuldigingstelling moet verschijnen, zou vandaag niet meer ondervraagd worden door de speurders.

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Dinsdag 27 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Mar 27 Juin 2006 - 14:10

Parket wil aanhouding Ait Oud verlengen
27/06/06 12u37

In het dossier van de verdwenen meisjes Stacy en Nathalie verschijnt verdachte Abdallah Ait Oud vandaag voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Luik. Het parket vraagt de verlenging van zijn aanhouding, de verdediging van de enige verdachte in de zaak vraagt zijn vrijlating. Een beslissing wordt ten laatste donderdag verwacht.

Kaal
De Luikse meisjes verdwenen in de nacht van 9 op 10 juni in Luik. Elk spoor ontbreekt nog steeds. Abdallah Ait Oud, nog steeds de enige verdachte, zit vast sinds 14 juni en ontkent nog steeds elke betrokkenheid. De raadkamer van Luik bevestigde op 19 juni de aanhouding van Abdallah Ait Oud, die verdacht wordt van de ontvoering en opsluiting van Stacy en Nathalie. Een van de elementen die aan de basis lag van zijn verdere aanhouding was het feit dat de verdachte zijn hoofd kaal schoor om zijn voorkomen te veranderen.

Ontvoering
De raadkamer haalde nog andere elementen aan om de verdere aanhouding van de man te rechtvaardigen. Ze hield rekening met het feit dat de verdachte in 1994 veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van vijf jaar met probatie-uitstel voor de verkrachting van zijn nichtje. Ook werd in aanmerking genomen dat hij in 2001 geïnterneerd werd voor de ontvoering en verkrachting van een adolescente.

Dinsdag vroeg het parket de verlenging van zijn aanhouding met een maand. Volgens de advocaten van de verdachte, Meesters Franchimont en Bouchat, is er geen enkele link tussen de verdwijning van de kinderen en hun cliënt. Ait Oud blijft volgens zijn advocaten zijn onschuld uitschreeuwen.


========================================

Speurders zetten zoektocht naar verdwenen meisjes voort
27/06/06 14u32

In de verdwijningszaak van Stacy en Nathalie zetten de speurders dinsdag hun zoektocht voort. Ze zoeken onder meer naar sporen van de Luikse meisjes op de stortplaats Intradel in Herstal. Het speurwerk op de stortplaats wordt bemoeilijkt door de ontzettende stank.

Ook in de Maas zoeken duikers naar sporen in gezonken autowrakken. En in een beboste zone in de buurt van de grotten van Vivegnis kammen leden van de civiele bescherming een terrein uit langs de spoorweg.

Voor de kamer van inbeschuldigingstelling van Luik wordt Abdallah Ait Oud dinsdagmiddag nog steeds ondervraagd. De ondervraging zou naar verluidt nog lang kunnen duren. De speurders willen onder meer zijn tijdsbesteding van de avond van de verdwijning uitpluizen omdat er nog tegenstrijdigheden zitten in zijn verklaringen.


=======================================

Ait Oud ook ondervraagd over een verkrachting
27/06/06 21u01 (UPDATE 07:01)

Het verhoor van Abdallah Ait Oud in het Luikse justitiepaleis was dinsdag aan het eind van de dag nog steeds aan de gang. De speurders voelden de man onder meer aan de tand over zijn handel en wandel tijdens het weekend dat de meisjes verdwenen. Zo zouden de oorspronkelijke verklaringen van de verdachte heel wat onvolledigheden vertonen.

Andere zaak
Volgens de lokale Luikse televisiezender RTC hebben de onderzoekers ook aandacht voor een andere verkrachting die het weekend van de verdwijning werd gepleegd. Die informatie werd bevestigd aan het persagentschap Belga. Een jong meisje uit Soumagne werd toen in de omgeving van Awans door een man in een auto getrokken en verkracht alvorens opnieuw te worden vrijgelaten. Het meisje diende klacht in. Op een van haar kledingstukken zaten bloedvlekken, die momenteel geanalyseerd worden. Aan de hand van de verklaringen van het jonge slachtoffer werd ook een robotfoto gemaakt. Die foto vertoont gelijkenissen met Abdallah Ait Oud.

Zoekacties
Daarnaast zijn er nog steeds zoekacties aan de gang in de Maas. Tot nu toe werden al 49 voertuigen bovengehaald. Verwacht wordt dat er in de loop van de volgende dagen nog meer gezonken autowrakken uit de rivier zullen worden gehaald. In de loop van de week zal er eveneens worden gezocht op de boten aan de kaai Godefroid Kurth.

Leden van de Civiele Bescherming zoeken nog steeds naar sporen van de Luikse meisjes op de stortplaats Intradel in Herstal. De speuractie, die wordt bemoeilijkt door de ontzettende stank, wordt gestaakt om 22 uur dinsdagavond. Woensdag zoeken de onderzoekers verder. Momenteel werd al 350 ton afval gecontroleerd. Zo'n 140 jeansbroeken van alle maten werden uit de afvalberg gehaald. De kledingstukken zullen woensdagnamiddag door de onderzoekers gesorteerd worden.

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Woensdag 28 juni 2006

Message par Cédric Istasse le Mer 28 Juin 2006 - 12:57

Kinderlijk in berm waarschijnlijk Stacy
28/06/06 11u41

Bij zoekwerken die de speurders hebben uitgevoerd in een spoorwegberm in de buurt van Luik is een kinderlijk ontdekt. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om Stacy Lemmens, het meisje van 7 dat meer dan twee weken geleden verdween. Dat werd vernomen van een bron dichtbij het onderzoek. Het parket weigert voorlopig de informatie te bevestigen.

Speurders hadden die plek al eens doorzocht, maar vonden niets. Pas nadat het gras gemaaid werd, deden ze de akelige ontdekking.

_________________
L'equipe du Forum Enfants Disparus
Cédric - Webmaster à votre service
avatar
Cédric Istasse
[ Administrateur ]
[ Administrateur ]

Masculin
Nombre de messages : 230
Age : 38
Ville : Namur
Emploi : Enseignant
Date d'inscription : 15/06/2006

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Annonce Re: IN HET NEDERLANDS Nathalie en Stacy op Internet : www.hln.be

Message par Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum